Следвайте Гласове в ТелеграмОнлайн платформите в ЕС да увеличат инвестициите в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОнлайн платформите в ЕС да увеличат инвестициите в
Коментари Харесай

ЕК: Войната в Украйна е заплашена от дезинформация. Да се затегне проверката на факти, особено в малките страни-членки

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Онлайн платформите в Европейски Съюз да усилят вложенията в инспекцията на обстоятелствата, най-много в дребните страни-членки и на дребните езици в Европейски Съюз, изиска заместник-председателят на Европейската комисия за полезностите и прозрачността Вера Йоурова.

По-късно през днешния ден би трябвало да бъде огласен отчетът на платформите, подписали Кодекса за държание по отношение на дезинформацията.

Кодексът е подписан от 44 страни, в това число най-големите онлайн платформи като " Facebook ", " Google ", " Ютюб ", " Линкд ин ", " Тик-Ток ". " Екс " ( " Туитър " ) към този момент не е част от Кодекса, сподели Йоурова. Това е и платформата с най-големи дезинформационни или подвеждащи постове.

" Едно от основните ми послания към подписалите страни е да бъдат наясно с подтекста - съветската война в Украйна и идните европейски избори са особено застрашени от дезинформация. Рискът е изключително сериозен ", предизвести Йоурова. 

Фалшиви вести съпътстват и плануваните за уикенда парламентарни избори в Словакия.

" Словакия беше определена като страна, в която има плодородна почва за съветския прокремълски разказ ", сподели тя. 

Борбата с подправените вести би трябвало да се води предвид на Законодателния акт за цифрови услуги. Той е правно обвързващ и огромните платформи би трябвало да го съблюдават, сподели еврокомисарят. 

От Комисията помолили фирмите да следят особено наличието, обвързвано с войната в Украйна. Премахнати са най-вече съветски разкази, посочи еврокомисар Йоурова. Става дума за изказвания, че руснаците имали право да атакуван Украйна, тъй като украинците са фашисти, нямат право на живот и на своя страна. Това е преобладаващият разказ още от нашествието в Крим през 2014 г. 

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР